58 заявления на обща стойност над 17 милиона лева (17 007 160

...
58 заявления на обща стойност над 17 милиона лева (17 007 160
Коментари Харесай

Заявления за над 17 млн. лева са подадени по мярка “Кризисно съхранение на вино“

58 заявки на обща стойност над 17 милиона лв. (17 007 160 лева.) са подадени по размер „ Кризисно предпазване на вино “ от Националната стратегия за подкрепяне в лозаро-винарския бранш 2019-2023 година Приемът на заявки завърши на 12 март 2021 година

Предстои осъществяване на инспекции на място от страна на ДФЗ на всички подадени заявки за кандидатстване от винарските предприятия, чиято цел е да се удостовери сходството с посочените количества съхранявано вино. След привършване на административната обработка на получените резултати от инспекциите, ДФЗ ще пристъпи към правене и подписване на контракти с утвърдените претенденти.

Мярката е изключителна и се ползва за превъзмогване на разстройствата на пазара в лозаро-винарския бранш на Европейския съюз (ЕС), подбудени от пандемията от COVID-19.  Тя има за цел да се подкрепят създадени в страната виновност, краткотрайно оттеглени от пазара, за последователното възвръщане на икономическа жизненост на винарското предприятие-кандидат.

Мярка “Кризисно предпазване на вино “ се ползва за втора поредна година, като през 2021 година с изключение на снадки период на предпазване е повишен и размерът на финансовата помощ на литър складирано вино. Важен фактор при използването й през актуалната финансова година се явява опцията за предплатено заплащане в размер на 100 % от утвърдената финансова помощ.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР